In Poiana cu Narcise

Narcisa1La mijloc de mai va invitam la o drumetie prin Rezervatia de Narcise din Muntii Baiului, sa admiram aceste minunate flori in cadrul lor natural si sa ne bucuram de frumusetea muntelui!

Rezervatia de Narcise
Rezervatia naturala botanica Poiana cu Narcise din Muntii Baiului este unul dintre cele mai frumoase si mai putin cunoscute obiective turistice din Valea Prahovei. Cu o suprafata de 20 de hectare, este situata pe un versant sudic al Culmii Baiului, la o altitudine de 1.500 de metri. Versantul incanta prin frumuseatea naturala, cu izvoare si palcuri intinse de narcise albe.

Legenda Narcisei
NarcisusIn mitologia greaca, Narcis era un tanar foarte frumos, atat de frumos incat toate nimfele se indragosteau de el. El insa se plimba toata ziua ingandurat, si nici nu le baga in seama. Una dintre nimfe, pe nume Echo, s-a indragostit de ela tata de tare incat il urma peste tot, sperand la un cuvant macar din partea lui. Cum acesta nu a venit, pana la urma a murit din dragoste. Si astfel a aparut Ecoul!
Nemesis, Zeita Razbunarii, vazand cruda lui indiferenta, i-a menit sa se indragosteasca de el insusi si sa nu poata iubi pe nimeni altcineva, si astfel sa isi cunoasca moartea. Ajungand pe malul unui lac, Narcis si-a zarit propriul chip in oglinda apei. Vrand sa il imbratiseze, a cazut in adancuri si s-a inecat.
Nimfele au venit sa il planga si l-au transformat intr-o floare alba care sa le aminteasca mereu de cel pe care l-au iubit atata in zadar. Se zice ca narcisa isi tine mereu capul in jos, pentru ca il imita pe Narcis care se admira in apa. Mai multe legende

Weekend Activ

Ce: Drumetie

Cand: Sambata, 25 mai 2019

Unde: Sinaia

Dificultate: Este un traseu nemarcat, cu lungimea de 14 km si diferenta de nivel de 500 m. Se merge pe drum forestier, apoi pe albia unui rau. Nu este un traseu lung, insa in ultima parte se urca pieptis pe Valea Rea, pe o poteca plina de pietre.

Cine: Oricine doreste sa vina, indiferent de varsta sau de nivel. Traseul are o diferenta de nivel de 500 m, asa ca este recomandat un nivel minim de pregatire fizica.
Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim: Ghidare, supraveghere, baton energizant, apa si, nu in ultimul rand, garantia unei zile memorabile:)

Cost: 25 lei. Reducere 20% pentru detinatorii de carduri Weekend Activ Mai multe detalii

Inscrieri: aici. Termenul limita este marti, 21 mai, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de modificarile in prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile aici: blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima drumetie in Poiana cu Narcise

Va asteptam cu drag!


Weekend Activ pe Carari de Munte este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos, prin motivarea Copiilor de a face regulat miscare in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa facem drumetii si sa transmitem bucuria mersului pe munte, descoperind zone frumoase si impartasind povestile si legendele muntelui.

Foto: Tabere cu Suflet, Tabloul Echo si Narcissus de John William Waterhouse (1849 -1917)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s