Tabara din Alpi – Invataminte

TabereCuSuflet0239“Secretul nu consta în forță sau în ‘talent’ și nici în curaj neapărat, ci în puterea de a nu renunța. Si în pasiune, caci dacă îți place cu adevărat ce faci, nu vei renunța niciodată. Iar acesta este primul pas spre a avea succes în orice faci. Acum realizez toate acestea”, ne-a marturisit Maia, la finalul Taberei din Alpi!

In Tabara din Alpi, in afara de Schi, am avut o multime de alte activitati pline de magie, dupa cum spunea Andrei:) Via Ferrata Talbach a fost una dintre ele! Chiar daca nu a fost usor, caci nu toti copiii au reusit sa parcurga integral traseul, pentru toti a fost cu adevarat memorabil! “A fost aventura vieții mele, care îmi va rămâne întipărita în suflet pe vecie”, spunea Maia, la final! Iata Impresiile ei integrale, precum si un scurt film de prezentare:

Într-o zi frumoasa de primăvară, eu împreună cu Maria, Sara și Ted am mers sa ne cataram pe prima parte a traseului, ca în urma Radu sa își da seama dacă suntem pregătiți pentru a doua parte care este mai complicata.

Părțile traseului erau clasificate pe nivele. A este ușor, B este ușor spre moderat, C este moderat, D este complicat, iar E este dificultate extremă.

La început traseul a fost ușor, iar cu toții ne-am descurcat fără probleme,dar apoi a urmat o parte moderata unde un copil s-a blocat, partea aceea nu era grea, dar el s-a blocat psihic, asta însemnând ca ii era foarte frica și nu știa ce sa facă.

Apoi a urmat o parte foarte complicata, undeva pe la D-E, acolo majoritatea s-au blocat, dar asta pentru ca ei erau nesiguri pe ei, le era frică, nu știau ce sa facă mai departe, asta ducând la o blocare psihică.
Deși și mie mi-a fost greu, am continuat. Am făcut multe pauze, adevărat, dar acestea mi-au dat timp de gândire, nu de frica și nesiguranta. Pana la urma am reușit sa trec de aceasta parte, foarte obosita, dar mai ales fericita.

Apoi a urmat a doua parte a traseului, cea pentru adulți, acolo am mers singura cu Radu. Peisajul era uimitor! Eram la o înălțime foarte mare, dar aceasta nu m-a deranjat. Am fost foarte relaxata pe toată durata drumului, spre deosebire de Radu, căruia ii era frica nu numai pentru el ci și pentru mine. Traseul nu a fost nici ușor, dar nici greu. Marea problema nu era traseul în sine, ci înălțimea la care se desfășura. Te-ai fi putut speria foarte ușor, vrând sa renunti. Singura problema era ca nu puteai sa renunti! Trebuia sa mergi pana la sfârșit. Eu nu am intrat în niciun fel de blocaj psihic, am rămas concentrata, dornica de a continua.

A fost aventura vieții mele, care îmi va rămâne întipărita în suflet pe vecie. Deși este prima oara când ma catar (și nu glumesc, este prima oara!), sunt mandra sa spun ca m-am descurcat și ca m-am simțit foarte bine și am fost relaxata pe tot parcursul traseului de Via Ferrata.

Secretul nu consta în forță sau în ‘talent’ și nici în curaj neapărat, ci în puterea de a nu renunța. Si în pasiune, caci dacă îți place cu adevărat ce faci, nu vei renunța niciodată. Iar acesta este primul pas spre a avea succes în orice faci. Acum realizez toate acestea.

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s