WeCare pentru Vlad

logoZambetZambet pentru toti Copiii este un proiect WeCare al Asociatiei Tabere Cu Suflet, prin care copiii fara posibilitati materiale au acces la programele Tabere cu Suflet.
Iata o cerere pentru un baiat de 16 ani care vrea sa vina in Tabara Soarelui🙂

Cererea pentru programul WeCare Zambet pentru toti Copiii a fost facuta de mama lui Vlad, care a oferit urmatoarele date publicabile:

– Numele copilului: Vlad

– Varsta copilului: 16 ani

– Programul la care doriti sa participati: Andorra, Sinaia

– In ce consta aptitudinile speciale ale copilului: Nu stiu daca are aptitudini speciale…dar are suflet bun. Mi-e teama ca se va inrai, daca nu vede si el bunaate in jur, la rândul lui.

– Motivele care va impiedica sa va inscrieti pe calea normala la programele noastre: Eu sunt Dana si, din nefericire, singurul parinte pentru acum deja adolescentul Vlad. Sunt mama.In aceasta formula, incercam sa ne descurcam de la varsta (lui) de 3 saptamani si reusim….uneori mai bine…alteori cam prost.
Pe la 3 ani Vlad a facut psoriazis -posibil din cauza socului emotional, deoarece eu am plecat din tara, sa munces. L–am lasat cu bunica, dar a plans tot timpul si m-am intors rapid, in mai putin de 3 luni. Chiar in acele zile i-a murit si bunicul…si boala a fost gata!
Odata cu începerea adolescentei au disparut simptomele – speram definitiv. Bine, suntem constienti amândoi, sau mai mult eu, ca boala este incurabila…dar ne bucuram! In fine, cam asta e povestea, ma declar in curând o mama invinsa de sistem si de viata, sau poate mai storc din mine un cantec de lebada. Nu stiu. Am zis sa incerc. Sa fiti bucurosi si…sanatosi va dorim. D&V

– De ce considerati ca merita copilul sa participe gratuit / cu reducere la programele Tabere cu Suflet: Nu stiu, mi-e jena sa fie chiar gratuit, caci asta inseamna ca altcineva sa sufere, (cred). Doar mai redus, sau ceva. Este un copil sensibil, care sufera cand tatal sau trece pe langa el fara sa-l bage in seama. Din aceasta cauza tinde sa se izoleze. Schiaza bine, n-ar fi mare bataie de ca cu el, (zic eu). Ar putea sa ajute in tabara, e foarte afectuos in special cu copiii mai mici.

– Sunteti dispus / dispusa sa acoperiti o parte din costul programului: Da

– In cazul in care cererea va fi aprobata, care considerati ca vor fi efectele benefice ale programului oferit gratuit asupra copilului: Raman bani de facturi, Vlad ia aer curat

– Daca exista, descrieti o situatie in care ati oferit ajutorul fara sa cereti nimic in schimb: De exemplu fac meditatii (la chimie) fara bani, cu un copil care vrea sa dea la medicina – sunt 4 frati acasa…Mai sunt si altele, dar suna a lauda, asadar ati spus o situatie

Cererea nu a fost insotita de contractul WeCare si nici de alte documente justificative.

Referitor la activitatile vizate, s-a presupus ca este vorba de Tabara Campionilor (Andorra) din 10 – 17 martie 2019 si de Tabara Soarelui (Sinaia) din 29 aprilie – 4 mai 2019.
In aceste conditii, cererea a fost facuta cu 38 de zile, respectiv cu 88 de zile inainte de inceperea activitatilor vizate.

In analiza cererii s-a tinut cont de urmatoarele principii:

  • Zambet pentru toti Copiii este un program WeCare al Asociatiei Tabere Cu Suflet, prin care copiii fara posibilitati materiale si cei cu dizabilitati au acces la programele Tabere cu Suflet.
  • Exista doua forme principale de ajutor financiar: reducere 50% si gratuitate. In afara acestora, fiecare solicitant este liber sa aleaga o alta forma, contribuind cum doreste.
  • Fondurile necesare derularii programului provin exclusiv din fonduri proprii si din activitatile derulate de Asociatie, caci nu exista sponsori. Din acest motiv, rugam solicitantii sa apeleze la acest program doar in masura in care conditia lor specifica o impune.
  • Pentru asumarea conditiilor in care se desfasoara programul WeCare, solicitantul trebuie sa insoteasca cererea de contractul WeCare, completat si semnat.
  • Pentru o organizare mai buna a activitatilor, solicitantii sunt rugati sa depuna cererile pentru programul Zambet pentru toti Copiii cu 90 de zile inainte de inceperea activitatii vizate

In urma analizarii cererii, tinand cont de principiile de mai sus, s-au desprins urmatoarele:

  • Motivele invocate nu corespund intru totul cu cele acoperite de program. Astfel, din cunostintele medicale pe care le avem, boala lui Vlad necesita atentie si credem ca se poate ameliora intr-un mediu ca cel din Tabere cu Suflet. Cu toate acestea, nu putem considera ca reprezinta un handicap.
  • De asemenea, din experienta de lucru cu copiii stransa in peste 10 ani de tabere, consideram ca majoritatea copiilor care cresc intr-o familie monoparentala sunt afectati emotional. Cu toate acestea, simplul fapt ca un copil provine dintr-o astfel de familie nu justifica apelarea la programul WeCare Zambet pentru toti Copiii.
  • Termenul pentru intocmirea cererii a fost respectat intr-o anumita masura doar pentru Tabara Soarelui din 29 aprilie – 4 mai.

De asemenea am retinut mentiunea legata de faptul ca lui Vlad ii plac copiii mai mici si este afectos cu ei si ca ar putea sa ajute in tabara. Asociatia are un program prin care copiii, dupa mai multi ani petrecuti in Tabere cu Suflet, pot deveni supraveghetori sau chiar instructori. Daca Vlad isi doreste acest lucru cu adevarat, poate fi integrat in program, urmand sa cunoasca organizatorii in cateva tabere, apoi sa treaca, la randul lui, in randul acestora.

Date fiind motivele de mai sus, cererea pentru programul WeCare ZZambet pentru toti Copiii nu poate fi aprobata in mod normal. Am incercat totusi sa ajutam, oferind o reducere la Tabara Soarelui din 29 aprilie – 4 mai 2019 sau la alta iesire de weekend la schi din acest sezon. Reducerea este functie de contributia pe care mama sa doreste sa o ofere.

Rezolutia nu e definitiva. In cazul in care doreste, am incurajat-o pe mama lui Vlad  sa aduca motivatii noi si sa trimita documente doveditoare, pentru a schimba solutia rezolutiei.

One thought on “WeCare pentru Vlad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s